EURO 2021 – Prezentare echipe, cote și pariuri

Euro 2020 debuteaza pe 11 iunie anul acesta si va fi cea de-a 16 editie a Campionatului European. Initial, Euro 2020 trebuia sa aiba loc intre 12 iunie si 12 iulie 2020, insa din cauza pandemiei de coronavirus a fost amanat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021.
euro
Implinindu-se 60 de ani de la infiintarea turneului, UEFA a decis ca totul sa fie ceva deosebit, asa ca a alocat organizarea Euro 2021 catre mai multe orase, 11 la numar: Amsterdam, Baku, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Pettersburg si Sevilla. Toate aceste orase vor gazdui meciuri din grupa, iar fazele eliminatorii se vor desfasura dupa cum urmeaza: 2 optimi la Londra si cate unul la Amsterdam, Budapesta, Sevilla, Copenhaga, Bucuresti si Glasgow, sferturile vor avea loc in Sankt Pettersburg, Munchen, Baku si Roma, in timp ce semifinalele si finala vor fi gazduite de stadionul Wembley din Londra.

Grupe.

La competitie vor participa 24 de echipe, dispuse in 6 grupe, dupa cum urmeaza:

Grupa A

a
In grupa A favorita este Italia, cotata la castigarea grupei cu 1.60, cota foarte buna la ponturi pariuri. Ea a ajuns la Euro din postura de castigatoare a grupei J de calificare, fara sa piarda nici macar un punct in cele 10 meciuri. A doua favorita a caselor de pariuri este Turcia, cu o cota de 5.50, ea ajungand aici ocupand locul 2 in grupa H de calificare. A treia favorita este Elvetia, cu o cota de 6.00 la castigarea grupei, ea calificandu-se la Euro dupa ce a castigat grupa D de calificare, iar ultima clasata in viziunea caselor de pariuri in ceea ce priveste sansele de a castiga grupa este Tara Galilor, cu o cota de 8.00. Galezii s-au calificat ocupand locul 2 in grupa E de calificare. Meciurile vor avea loc pe Stadio Olimpico din Roma si pe Stadionul Olimpic din Baku si se vor desfasura dupa urmatorul program:
program a

Grupa B

Componenta grupei B este urmatoarea:
b
Belgia este una dintre favoritele la castigarea trofeului, avand o generatie talentata de la care se asteapta macar un trofeu. De altfel, belgienii au si castigat grupa I de calificare din care a facut parte chiar Rusia, una dintre adversarele din aceasta grupa, tara care a organizat ultimul mondial de fotbal. Din grupa mai face parte Danemarca, castigatoare a tofeului in 1992, producand atunci una dintre cele mai mari surprize din istoria campionatelor europene. Surpriza grupei este Finlanda, clasata pe locul 2 in grupa J de calificare, echipa care se afla la prima participare la un turneu final european. Ea a lasat acasa echipe mult mai bine cotate, precum Bosnia sau Grecia. Cotele pentru castigarea grupei sunt urmatoarele: Belgia – 1.70, Danemarca – 4.00, Rusia – 5.00 si Finlanda – 18.00. Meciurile din grupa vor avea loc pe Stadionul Parken din Copenhaga si pe stadionul din Sankt Pettersburg cu acelasi nume. Ele se vor desfasura dupa urmatorul program:
program b

Grupa C

Grupa C se va desfasura la Bucuresti si Amsterdam si cuprinde urmatoarele echipe:
c
Austria se afla la a treia participare, dupa ce in 2008 a si organizat competitia alaturi de Elvetia. Practica un fotbal frumos si ofensiv si s-a calificat ocupand locul 2 in grupa G de calificare. Olanda este o tara cu traditie in fotbal, castigatoare a titlului european in 1988 cand Van Basten marca celebrul gol in poarta lui Dasaev. De altfel, Olanda este si favorita grupei C. Macedonia de Nord se afla la prima participare si a ajuns aici din barajul Ligii Natiunilor, invingand in finala Georgia cu 1-0. Ucraina este condusa de pe banca de Shevchenko si a castigat grupa B de calificare. Ea a si organizat turneul final in 2012, alaturi de Polonia. Cum spuneam mai sus, Olanda este favorita la castigarea grupei, avand o cota de 1,40, urmata de Ucraina – 5.50, Austria – 6.00 si Macedonia de Nord – 25.00. Meciurile grupei C se vor desfasura urmand programul urmator:
program c

Grupa D

Grupa D este o grupa echilibrata care are urmatoarea componenta:
d
Dupa cum se observa, grupa cuprinde finalista ultimului mondial(Croatia) si una dintre semifinaliste (Anglia). Anglia, care a organizat turneul european in 1996, priveste cu incredere catre acest turneu final dupa prestatia de la mondialul din 2018. Croatia condusa de Zlatko Dalic a castigat grupa E de calificare. Celor doua echipe li se adauga Cehia, castigatoare in 1976, pe cand era Cehoslovacia, echipa care din 1996 de la despartirea de slovaci, nu a ratat niciun turneu final, fiind chiar finalista in 1996. Scotia completeaza tabelul grupei, venind la EURO din barajul Ligii Natiunilor, invingand in finala Serbia, la penaltyuri. Meciurile grupei se vor desfasura in Marea Britanie, pe Webley din Londra si pe Hampden Park din Glasgow. Anglia este marea favorita la castigarea grupei – 1.40, urmata de Croatia – 4.00, Cehia – 12.00 si Scotia – 18.00. Iata programul meciurilor din aceasta grupa:
program d

Grupa E

Se va desfasura la Sevilla si la Sankt Pettersburg si are drept componente:
e
Este grupa in care Spania este cert favorita in fata celorlalte echipe, pierzand un singur meci in ultimii doi ani si jumatate, cu Ucraina in Liga Natiunilor. Ceea ce a surprins aici a fost decizia lui Luis Enrique de a-l lasa acasa pe capitanul celor de la Real Madrid, Sergio Ramos. Polonia lui Lewa completeaza tabloul grupei, echipa calificata la ultimele turnee finale si de la care suporterii au avut mereu asteptari ridicate, neconfirmate, insa, decat de sfertul de finala de acum 4 ani. Slovacia este o alta echipa din grupa, ajunsa aici dupa ce a castigat barajul Ligii Natiunilor, invingand-o pe Irlanda de Nord. Suedia este cea de-a patra echipa a grupei, echipa ce a organizat Euro in 1992, ajungand atunci pana in semifinale. S-a aflat in grupa de calificare tot cu Spania, lasand acasa, printre altele, si echipa Romaniei. Spania este, cum spuneam mai sus, favorita la castigarea grupei, cu o cota de 1.35, urmata de Suedia si Polonia – 7.00 si de Slovcia – 12.00. Meciurile grupei incep pe 14 iunie si vor avea urmatorul program:
program e

Grupa F

Ultima grupa, F, este de departe cea mai puternica grupa a Campionatului European de anul acesta.
f
Din ea face parte Franta, nimeni alta decat campioana mondiala in exercitiu si finalista ultimului EURO pe care l-a si organizat; Portugalia, echipa care il are pe Cristiano Ronaldo, este campioana europeana in exercitiu, dorindu-si sa isi pastreze trofeul. Germania, multipla castigatoare a mondialului si europeanului si Ungaria, outsider-ul grupei, echipa ajunsa aici in urma barajului din Liga Natiunilor, invingand-o pe Islanda, completeaza grupa F. Interesant este ca vom avea o reeditare a finalei de la ultimul european chiar in grupe, Franta fiind invinsa in finala de acum 5 ani chiar de Portugalia, cu 1-0. Franta este favorita grupei si a intregului turneu final, in viziunea specialistilor, avand oo cota de 2.20 la castigarea grupei, urmata de Germania – 2.35, Portugalia – 5.00 si Ungaria – 40.00. Programul grupei este urmatorul:
program f
Ne asteapta, asadar, un Campionat European interesant si spectaculos. Bineinteles ca 10pariuri.ro va va informa despre tot ceea ce misca la EURO, avand ponturi pentru fiecare meci desfasurat in secțiunea Ponturi EURO 2021.

Leave a Comment: