Pont Halep – Frech – WTA Australian Open – 18.01.2022

Tragere la sorți facilă pentru Simona Halep, care o va avea drept adversară în primul tur de la Australian Open pe Magdalena Frech, o jucătoare care a prins inextremis tabloul principal. În mod normal, conaționala noastră ar trebui să obțină calificarea în turul următor, unde ar putea să o întâlnească pe Haddad Maia.

halep pont tenis

Simona Halep

Început de an 2022 cum nu se putea mai bun pentru Simo, care a reușit să câștige turneul de la Melbourne Summer Set 1, după un parcurs de senzație.

Astfel, Halep a câștigat din nou o competiție, după ce în 2021 n-a mai reușit acest lucru, terminând o serie de 5 sezoane la rând cu turneu câștigat.

Nu mai puțin de 12 participări a înregistrat până acum Halep la AO, unde cel mai important rezultat este reprezentat de finala pierdută în 2018.

Magdalena Frech

Aflată pe locul 105 WTA, Magdalena a reușit să obțină unul din ultimele locuri de pe tabloul principal și astfel n-a mai fost nevoită să treacă de calificări.

Va fi cea de-a doua oară când poloneza joacă în primul tur de la Grand Slamul din Australia, după ce în 2018 a fost învinsă încă din runda inaugurală.

Cu toate că cele mai multe meciuri din carieră le-a jucat pe zgură, ea a înregistrat un procentaj mai bun al partidelor câștigate, pe hard outdoor.

Întâlniri directe

În 2020, pe zgura de la Praga, cele 2 jucătoare s-au întâlnit pentru prima dată.

Atunci, Simona s-a impus într-o manieră categorică, scor 6-2, 6-0.

Pronostic Halep – Frech

Nu văd alt deznodământ decât o victorie clară a Simonei, care nu cred că va pierde mai mult de 6 game-uri.

Simo a luat o pauză de la ultimul turneu, astfel că este odihnită și pregătită pentru Australian Open.

La cum a debutat în acest an, Halep pare una din favorite la câștigarea Grand Slamului, astfel că n-o văd să se încurce chiar în prima rundă.

Ea a obținut câteva victorii în acest an în calificări, însă adversarele au fost totuși destul de modeste.

Dacă pe zgură, conaționala noastră a învins-o fără drept de apel pe Magdalena, pe hard mă aștept la un scenariu asemănător.

Pronostic: Sub 18.5 game-uri, cota 1.60!