Pont Kvitova – Cirstea – WTA Australian Open – 18.01.2022

De departe cea mai ghinionistă româncă la tragerea la sorți pentru tabloul principal de la Australian Open a fost Sorana Cîrstea, care va înfrunta o jucătoare cu multă experiență în circuitul WTA, pe cehoaica Petra Kvitova. Îi ținem pumnii conaționalei noastre, care a demonstrat și în alte partide că o poate învinge pe Kvitova.

ponturi pariuri kvitova vs cirstea

Petra Kvitova

Cotată cu șansa cu numărul 20 la câștigarea turneului, Petra a ajuns la 31 de ani, însă continuă să joace la un nivel extrem de ridicat.

Prin intermediul ediției din acest an, Kvitova va bifa a 14-a prezență la AO, unde a ajuns cel mai departe până în finală, în 2019.

Începutul de sezon este unul foarte slab pentru ea, având în vedere că la Adelaide a pierdut în primul tur, iar la Sydney în optimile de finală.

Sorana Cîrstea

La fel ca și cehoaica, Sorana a dezamăgit în startul acestui an, unde a câștigat o singură partidă (Melbourne Summer Set 2) și a pierdut clar alte 2.

O altă asemănare cu Kvitova este aceea că românca participă pentru a 14-a oară la Australian Open, însă ea n-a ajuns mai departe de faza optimilor de finală.

Totuli, Cîrstea vine după un sezon foarte bun, în care a bifat primul său turneu WTA câștigat după o pauză foarte lungă, impunându-se pe zgura de la Istanbul.

Întâlniri directe

Un număr impresionant de 8 partide directe au avut loc până acum între Petra și Sorana, cehoaica conducând cu 5-3.

Chiar la Australian Open, anul trecut, s-au întâlnit ultima oară, când Cîrstea a produs surpriza și s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-1.

Pronostic Kvitova – Cîrstea

Favorita certă a acestui duel este Kvitova, însă n-am încredere în jocul ei, având în vedere ce a arătat în primele meciuri din 2022.

Nici Sorana nu m-a impresionat, astfel că anticipez un start de meci strâns, cu egalitate după primele 4 game-uri.

Luând în considerare evoluțiile modeste ale acestora, mi-e greu să cred că vreuna dintre ele va reuși să domine categoric startul de meci.

Cîrstea și Kvitova se cunosc foarte bine între ele, fiind la a 9-a confruntare directă, astfel că nu este loc de surprize.

Cele 3 dispute directe care s-au desfășurat pe hard, ne-au adus cel puțin 10 game-uri în primul set, așadar sunt șanse mari să vedem aceeași situație și la Australian Open.

Pronostic: Scorul dupa primele 4 game-uri (Set 1): 2-2, cota 2.27!