Meciul zilei din fotbal american 17.01.2021

Meciul zilei de astăzi are la bază o confruntare din sferturile de finală din National Football League (NFL). Mizăm pe disputa de pe Mercedes-Benz Superdome, acolo unde New Orleans Saints urmează să primească vizita piraților din Tampa. Mult succes!

New Orleans Saints vs Tampa Bay Buccaneers (ora 01:40)

New Orleans s-a calificat în sferturi după ce a reușit să învingă fără niciun fel de probleme formația Chicago Bears, scor 21-9. Apărarea sfinților s-a prezentat admirabil, reușind să limiteze gruparea din Chicago la un total de 239 yards înaintați.

În ceea ce privește jocul ofensiv, New Orleans s-a descurcat destul de bine în această stagiune, fiind pe a 12-a poziție în rank, cu un total de 376,4 yards parcurși pe partidă, dintre care 234,9 au fost prin jocul de passing și 141,6 prin cel de rushing.

Dețin o medie de 5,9 yards înaintați pe încercare și un total de 30,1 puncte acumulate. Nu știu dacă Drew Brees&Co pot atinge această linie, având în vedere că întâlnesc una dintre cele mai eficiente apărări din ligă.

Că tot a venit vorba de Drew Brees, fundașul sfinților a fost titular în 12 meciuri în acest sezon, timp în care a aruncat pentru 2942 yards, a oferit 24 de pase de TD și are un procentaj de 70,5% la pase finalizate.

Pe plan defensiv, New Orleans se află pe poziția a 5-a în rank, reușind să limiteze adversarii la un total de 310,9 yards înaintați, dintre care 217 sunt prin jocul de passing și 93,9 prin cel de alergare.

De cealaltă parte, Tampa s-a calificat în această fază după ce au reușit să treacă de Washington Football Team, scor 23-31. Pirații și-au făcut meciul oarecum ușor încă din primul trimestru, reușind să pună un avans de 9 puncte pe tabelă.

Tampa se află pe locul 7 în rank în ceea ce privește jocul ofensiv, având un total de 384,1 yards înaintați pe partidă. Dintre cei 384,1 yards, 289,1 sunt prin jocul de passing și 94,9 prin cel de alergare. Au un total de 30,8 puncte puse pe tabelă.

Pe plan defensiv, așa cum am spus puțin mai sus, aceștia dețin una dintre cele mai eficiente apărări din ligă. Le permit adversarilor să înainteze doar 327,1 yards, dintre care 246,6 sunt prin jocul de aruncare și 80,6 prin cel de alergare.

Tom Brady a fost excepțional în primul său sezon în care a îmbrăcat echipamentul piraților. Acesta a evoluat în 16 dintre cele 17 confruntări, timp în care a aruncat pentru 4633 yards, a oferit 40 de pase de TD, iar procentajul sau la pase finalizate este de 65,7%.

La acest joc am ales să investesc în linia de sub 57,5 puncte. Întâlnim două formații ce permit în medie sub 22,2 puncte puse pe tabelă de adversari. În atac, New Orleans se bazează foarte mult pe jocul de rushing al lui Alvin Kamara.

Îi va fi foarte greu să scoată cifre notabile, deoarece Tampa sunt pe prima poziția la protecția againts the rush, total de 80,6 yards. De cealaltă parte, pirații contează pe evoluția lui Brady. Aceștia se află pe locul secund în ceea ce privește totalul de yards acumulați prin passing.

Nu știu cât de vine se va descurca, deoarece Saints deține una dintre cele mai bune protecții againts the pass din ligă. În sezonul regulat, Saints și Buccaneers s-au întâlnit de două ori, iar linia de sub 57,5 puncte a fost câștigătoare în ambele rânduri.

Pont: Sub 57,5 puncte, cota 1.55@ Betano