Ponturi fotbal american NFL 19.10.2020

Traversăm o perioadă foarte bună la proiectul „Meciul zilei”, ultimele 3 pronosticuri fiind câștigătoare. Astăzi vă propun un tips la confruntarea de pe arena din New Era Field, acolo unde Buffalo Bills primește vizita grupării din Kansas. Mult succes!

Buffalo Bills vs Kansas City Chiefs (ora 00:00)

Ambele formații vin după eșecuri suferite în săptămâna anterioară. Bills (4-1) a fost umilită de Titans, echipă ce prezenta probleme serioase cauzate de virusul COVID-19, scor 42-16, în timp ce Chiefs (4-1) a fost învinsă de Raiders, scor 32-40.

Din punctul meu de vedere, meciul de astăzi este de tip „Win or go home”. Într-o Conferință din care mai fac parte Steelers, Ravens și Titans, orice eșec poate fi decisiv, iar un 4-2 pentru echipa învinsă din acest joc va fi foarte greu de gestionat.

Atât Buffalo, cât și Kansas stau excelent la capitolul ofensivă, gazdele de astăzi dețin un total de 401.8 yds (locul 5 în rang) și un 308.0 pase complete, având al 2-lea cel mai eficient atac, doar Cowboys are statistici mai bune, cu 381.4.

Kansas se poate lăuda cu al 3-lea cel mai bun atac la total yds (407.2), în timp ce pasele complete sunt în număr de 287.8. În ceea ce privește zona de apărare, niciuna nu arată o eficiență sporită, Bills cu 371.8 yds permiși și Kansas cu 382.8. Aceste statistici sunt „umflate” consistent după eșecurile din săptămâna trecută.

Bivolii sunt nevoiți să se descurce în jocul de astăzi fără fundașul Levi Wallace, o pierdere destul de semnificativă. De asemenea, Dawson Knox a suferit o acccidentare în zona gambei și va rata duelul, în timp ce Tre'Davious White și John Brown sunt trecuți pe lista jucătorilor incerți. Ambii au fost în afara ierbii în jocul cu Titans.

Kansas se confruntă și ea cu două pierderi importante. Este vorba despre receptorul Sammy Watkins și „paznicul” Kelechi Osemele. Totuși, Chiefs deține în lot jucători experimentați care îi pot îlocui pe Sammy și Osemele.

Avem parte de un duel disputat și la QB. Acesta este format din Josh Allen și Patrick Mahomes. Ambii au avut prestații solide până acum, Allen a reușit să arunce 1589 yds, 14 pase TD și are o rată de 69,3% la pase complete. De asemenea, deține în palmares 3 intercepții.

În schimb, Mahomes vine după cel mai slab joc al său, reușind împotriva celor de la Raiders să arunce doar pentru 51.2% la pase complete. Per total, procentajul la pase complete este de 63.7%, a trimis 13 pass TD și a aruncat pentru 1474 yds. Are o singură intercepție în stagiune.

Deși un pariu pe over pare extrem de favorabil, eu am decis să nu mă complic și să mizez pe un succes al formației vizitatoare. Exceptând jocul cu Titans, Bills a arătat bine în primele 4 dueluri, dar îmi este greu să cred că va reuși să iasă învingători din duelul cu Kansas.

Fără Wallace în joc și cu White discutabil (chiar dacă va juca, nu îl văd pe acesta să evolueze la capacitate maximă), defesiva gazdelor urmează să se confrunte cu un atac extrem de letal, bazat foarte mult pe prestațiile lui Mahomes, Hill și Kelce.

Pont: Kansas City Chiefs câștigă meciul, cota 1.55@ Betano