Pont Tiafoe – Zverev – ATP Viena – 31.10.2021

tiafoe vs zverev

Turneul ATP 500 de la Viena își va afla câștigătorul după un duel între Frances Tiafoe, surpriza plăcută a competiției, respectiv favoritul cu numărul 2, germanul Alexander Zverev. Un cec în valoare de 125,000 euro și 500 puncte ATP va primi cel care se va impune, așadar merită să vedem cum se va termina acest meci.

ponturi pariuri tiafoe vs zverev

Frances Tiafoe

Chiar dacă la precedenta sa participare la Viena, Tiafoe nu trecuse nici măcar de primul tur, acesta a avut parte de un turneu excepțional în Austria.

Venit din calificări, americanul a câștigat ultimele 3 dispute din postura de outsider, producând practic 3 surprize.

Astfel, Frances i-a învins pe rând pe Molcan, Miedler, Lajovic, Tsitsipas, Schwartzman și Sinner, bifând prima lui finală ATP din 2019 și până în prezent.

Alexander Zverev

Cu 51 victorii din 64 partide disputate în acest an, germanul a reușit astfel al doilea cel mai bun sezon al carierei.

Sfertfinalist în 2017, Zverev a trecut la ediția din acest an de Krajinovic, De Minaur, Auger-Aliassime și Alcaraz, pierzând set în optimi și în sferturi

Încă 4 finale a mai jucat Alexander în 2021, la Acapulco, Madrid, Jocurile Olimpice și Cincinnati, reușind să le câștige pe toate.

Întâlniri directe

Nu mai puțin de 6 dispute directe au avut loc până în acest moment între cei doi tenismeni, scorul fiind categoric în favoarea germanului, 5-1.

Totuși, trebuie menționat faptul că Frances și Tiafoe nu s-au mai întâlnit din 2019.

Pronostic Tiafoe – Zverev

Tiafoe a făcut un turneu senzațional, însă nu cred că va rezista și în finală.

Experiența este de partea germanului, care a demonstrat în acest an că nu pierde finalele, iar cele jucate pe suprafețe rapide au fost câștigate în minimul de seturi.

Totodată, Zverev este mult mai odihnit decât adversarul său, jucând 10 seturi față de cele 16 ale americanului.

De asemenea, Alex l-a „bătut” pe unde l-a prins pe Frances, iar situația din prezent nu este una diferită.

Germanul se pregătește de ATP Finals și cu siguranță își doreștă să se impună în premieră și la Viena și să aibă moralul ridicat pentru competiția următoare.