Pont Vekic – Begu – WTA Tenerife – 20.10.2021

Ponturi tenis Irina Begu Carol Zhao Fed Cup 11.02.2018

Iată că în optimile de finală de la Tenerife avem 2 românce calificate, una dintre ele fiind Irina Begu. Aceasta va înfrunta o jucătoare venită din calificări și anume pe Donna Vekic. Cea din urmă este o tenismenă cu experiență în circuitul WTA, așadar se anunță o partidă dificilă pentru conaționala noastră.

Ponturi tenis Irina Begu Carol Zhao Fed Cup 11.02.2018

Donna Vekic

Ajunsă pe locul 101 WTA, după ce la un moment dat era în top 20 WTA, jucătoarea din Croația încearcă să revină ușor-ușor pe prima scenă a tenisului feminin.

Bouzas Maneiro, Bonaventure și Riske au fost jucătoarele eliminate de Vekic, care a cedat un singur set în cele 3 întâlniri.

Aceste victorii au fost total neașteptate fiindcă Donna venea după 5 înfrângeri consecutive pe hard.

Irina Begu

Marta Kostyuk n-a avut nicio șansă în fața conaționalei noastre, care a câștigat duelul cu un dublu 6-4.

După finala de la Cleveland și turul 3 de la US Open, Begu încearcă să încheie acest final de an pe aceeași lungime de undă.

Pe hard outdoor, ea a devenit odată cu trecerea timpului la fel de bună ca și pe zgură, cu toate că la debutul carierei juca foarte rar pe această suprafață.

Întâlniri directe

Nu mai puțin de 3 înfruntări directe au avut loc între cele 2 jucătoare, toate fiind câștigate de Begu.

În 2018, pe zgura de la Istanbul s-au aflat față în față ultima dată, când Irina s-a impus cu 3-6, 7-6, 6-1.

Pronostic Vekic – Begu

Așa cum o arată și cotele și eu sunt de părere că va fi un meci strâns între cele 2 jucătoare, astfel că am evitat să mizez pe victoria vreuneia.

Consider că cea care se va impune în primul set va reuși să o facă și în cel de-al doilea și astfel nu vom avea parte de set decisiv.

În ultimele 15 meciuri jucate de Irina, toate s-au încheiat în 2 seturi, așadar este o serie care arată cum preferă conaționala noastră să abordeze meciurile.

De partea cealaltă, Vekic este în căutare de victorii, este mai odihnită decât adversara sa dacă luam în considerare ultima perioadă, așadar ar putea să profite de acest lucru.

Donna a pierdut un singur set în cele 3 partide jucate la Tenerife, așadar argumentele mă îndreaptă către acest pronostic.